Converted Mill Extension & Alteration - Dunadry

This beautiful mill building outside Dunadry was first converted and extended in the 1960’s but the original layout of this Listed Building did not reflect the needs of contemporary living . The ground floor was completely rearranged to place the kitchen, dining and living room at the heart of the house and to provide a compliment of other reception rooms and utility spaces off a generous entrance hallway.

The consideration of space and light was key to the projects success and involved a number of new openings within the stone walls. The first floor was also reconfigured to provide larger bedrooms and a family bathroom, which required a first floor extension. The original conversion was in a tentative Georgian style and the new works enhanced this period feel. Outside subtle but significant changes were made to improve the quality and definition of external spaces.

logos 1